צור קשר
שם:
טלפון:
Email:
הודעה:

אוכל הודי

indian food

המזון בהודו מבוסס בעיקר על ירקותתבליניםקטניותיוגורט . ייחודו במגוון העצום של התבלינים כבסיס בתבשיל, המעובדים בכל פעם באופן שונה. בתבשילים מסוימים התבלינים נטחנים ומדוללים במים למשחה ופעמים אחרות נקלים על המחבת כשהם שלמים.         מאחר שהודו אינה מדינה אלא תת-יבשת, "מטבח הודי אופייני" אינו קיים. יש הבדלים משמעותיים בין האוכל המקובל בדרום לבין האוכל המקובל בצפון, ככלל, אוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות, שלידם מוגש לחם או אורז או שניהם, האוכל מתובל בזנגביל(ג'ינג'ר), בשום, בבצל, בהל, בכורכום, בכוזברה, בכמון, בעלי עץ הקארי, בציפורן, בקינמון, בגרגירי חרדל, בתערובות מאסאלה (תערובת המורכבת ממספר תבלינים) ועוד.הקטניות במטבח ההודי הן מגוונות (יותר מ-60 סוגים) וכוללות בין השאר עדשיםשעועיתאפונה וחמצה הנצרך גם בצורת גרגרים וגם כקמח. התבלינים שהם מרכיב חשוב באוכל, יכללו כמעט תמיד שום וג'ינג'ר, ואליהם יוסיפו את שאר התבלינים, טחונים, קלויים או כמשחה. השמנים שבהם משתמשים במטבח ההודי הם מגוונים: בצפון הודו מעדיפים שמן בוטנים,במזרח הודו מעדיפים שמן זרעי חרדל ואילו בדרומה שמן הקוקוס הוא הנפוץ ביותר. במקרים רבים יוגש האוכל על צלחת טאלי. האוכל יהיה מתובל, והחריפות תנוע בין פיקנטי לחריף מאד. השולחן יהיה ערוך במאכלים צבעוניים וריחניים, ובמרקמים שונים, טעימים ומשביעים.מבנה ארוחה עיקרית הודית טיפוסית יהיה בסיס עמילני (אורז או אטריותלחם שתפח או לא, ולרוב גם מאכל הכולל תפוח אדמה), מנות נוספות המתווספות לארוחה הן תבשיל קטניות (דאל) או בשר, תבשיל ירקות עם או בלי בשר (קרי), יוגורט, ירקות טריים, פרי טרי, ירקות או מנגו מוחמצים לפעמים מנה הכוללת גבינה (פאניר), כמובן שיכולות להיות חריגות ותוספות נוספות. התבשילים יהיו לרוב עשירים ברוטב, שתפקידו ל"הרטיב" את האורז ולהוסיף ללחם טעם.

המסעדה פתוחה ראשון-שלישי 16:00-22:00 חמישי עד שבת 13:00-22:00 רביעי סגור